Annons

Bostadsplaner i Smyge tar form

Nu ska några arkitekter anlitas för att arbeta fram förslag till hur kommunen ska utforma det bostadsområde som planeras i Smyge.
Trelleborg • Publicerad 5 april 2002

Marken som kommunen köpte för några år sedan, och ligger norr om skolan, är tänkt att knyta ihop Smyges västra bostadsområde med det östra. Det är bristen på tomter som gjort att Trelleborgs kommun har initiera utbyggnaden, som ska utgöras av tre faser och resultera i mellan 20 och 40 bostäder per etapp, beroende på efterfrågan på hus. Kommunstyrelsen godkänner byggnadsnämndens förslag att låta några arkitektkontor lämna förslag på utformningen av området. Ambitionen är att blanda småhus med marklägenheter, allt för att bidra till att både äldre och ungdomar ska kunna bo kvar i Smyge. Det rör sig om grupphus och radhus på markerna. Området där bostäderna väntas bygga är 180 000 kvadratmeter Nästa steg är att detaljplanera marken, så att man skapa möjligheterna att bygga i de tre etapperna. Går allt enligt planerna kan bygget vara igång omkring årsskiftet 2002-03. Samtidigt som arkitekterna ska arbeta fram sina förslag ska kommunen undersöka möjligheterna att anlägga en väg strax norr om det tilltänkta bostadsområdet, som ska fungera som en trafikmatning från Östra Torps byaväg. Parallellt med att projekteringen tar form ska man se över hur dagvattnet ska dras på området, precis som stadsbyggnadskontoret i samverkan med kommunal teknik ska göra grönområden och gröna stråk.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons