Bostadsjätte planerar bygga seniorbostäder

Ett seniorboende med tillgång till sköterska och även en "Fixar-Malte. Så ser HSB:s preliminära planer ut för tomten vid Hamngatan, där Tryckarhusen tidigare låg.
Trelleborg • Publicerad 8 april 2008

Efter nederlaget när byggnadsnämnden förra året avslog HSB:s bygglovsansökan att bygga bostäder på tomten där Tryckarehusen låg, kvarteret Herkules, växlar nu bostadsbolaget in på ett nytt spår.

– Vi har träffat representanter från kommunen för att diskutera detta. Men inga detaljer är klara. Vi vet ens inte om det rör sig om en eller två byggnader, berättar Magnus Knutsson, som är affärsområdeschef på HSB i Malmö.

Enligt honom är det alldeles för tidigt att säga något om hur projektet kommer att gestalta sig:

– Tidigast i slutet av hösten lämnar vi in vår bygglovsansökan för ett seniorboende, säger Magnus Knutsson.

Kommunalrådet Ulf Bingsgård (m) bekräftar att han och byggnadsnämndens ordförande Leif Sjögren (c) diskuterat bostadsprojektet med HSB i Malmö. Mötet ägde rum i början av året.

– Vi vet att det finns ett ökat behov av seniorboende, säger han.

Byggnadsnämndens nej till bygglov tillhör numera det förflutna. HSB har lagt de tidigare grusade byggplanerna bakom sig.

– Det är historia och glömt. Nu blickar vi framåt för att göra nya ritningar, säger Magnus Knutsson.

Johan Persson johan.persson@allehandasyd.se
Johan Persson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.