Annons

Bortsprungna Alfons hemma igen

Under en promenad på onsdagskvällen slet sig Siberian Huskyn Alfons från sina ägare och försvann i Gabeljungsskogen. Under torsdagskvällen hittades han, fast i en nedfallen gran.
Anderslöv • Publicerad 25 januari 2018 • Uppdaterad 26 januari 2018
Alfons är hemma igen.
Alfons är hemma igen.Foto: Privat

Det var vid 17.30 på onsdagskvällen som Alfons, en siberian husky, slet sig från sin husse under en promenad i Gabeljungsskogen.

– Plötsligt gick spårlinan av och han försvann in i skogen, berättade Alfons matte Henrika Wirén, som bor strax utanför Anderslöv, för Trelleborgs Allehanda tidigare.

Annons

Engangemanget i sökandet efter Alfons blev snabbt stort, bland annat på Facebookgruppen Anderslövs djursida.

– Det är riktigt skönt. Det är så många som engagerat sig, det är en styrka i mindre samhällen, säger husse Robin Petersson.

Under torsdagskvällen hittades Alfons, av en av Henrikas kollegor på deltidsbrandkåren som börjat kvällssökningen. Han befann sig då cirka en kilometer söder om E65, innan järnvägen när man kommer från Grönby. Selen han hade på sig när han sprang i väg hade fastnat i en nedfallen gran, och han satt fast.

– Det är bra med honom, det är en tålig ras. Han in trött nu, så jag tror att han nog mest legat och vilat där, säger Robin Petersson.

I ett inlägg på Facebook tackar paret alla som engagerat sig i sökandet efter Alfons.

– Han är en stor del av ens liv, så det är så grymt skönt att han är hemma igen. Nu får vi gå en kvällspromenad, säger Robin Petersson.

Sebastian MårtenssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons