Annons

Bortryckta växter utreds inte – misstänka saknas

Den bortryckta växtligheten vid stranden i Simremarken kommer inte att utredas vidare. Det beslutet har tagit åklagarmyndigheten för miljö- och arbetsmål.
Trelleborg • Publicerad 11 november 2009

SIMREMARKEN. "Om brott föreligger har det under utredningen inte varit möjligt att klarlägga vem som kan misstänkas för det eventuella brottet", skriver kammaråklagaren i sitt beslut att lägga ner utredningen om växterna som ryckts upp i ett strandskyddat område.

Det var i augusti i år som miljöförvaltningen fick ett anonymt tips om att någon hade ryckt bort all vegetation på ett 80 kvadratmeter stort område vid bryggan söder om Gråhundsvägen.

Annons

Förvaltningen gjorde ett besök på platsen och kunde konstatera att tipset stämde. Växterna som tagits bort låg då i vissna i en hög i närheten av området.

Förvaltningen gjorde bedömningen att den som dragit bort växterna gjort det för att få mer sandstrand.

Området omfattas av strandskyddet och att rycka bort växterna kan därför vara ett lagbrott. Enligt miljöbalken är det förbjudet att rycka bort växter, eller göra något annat som förändrar livsvillkoren för djur och växter, i ett område som är strandskyddat.

Miljöförvaltningen lämnade av den anledningen vidare ärendet till åklagarmyndigheten i början av september. Där har man nu beslutat att lägga ner förundersökningen.

Lucas Dietrichson
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons