Annons

Bornemark utan bil i stan

Den nyskrivna sången I stan utan min bil av Gullan Bornemark får premiär i Stadsparken i Trelleborg när kampanjdagen I stan utan min bil firas i Trelleborg på onsdag 22 september.
Trelleborg • Publicerad 17 september 2004
I stan utan min bil med Möts-gruppen Mats Sjölin, Anitha Ljung, Kerstin Lindqvist, Gunvor Lundin, Greger Persson och Berith Mårtensson. Bild: CLAES NYBERG
I stan utan min bil med Möts-gruppen Mats Sjölin, Anitha Ljung, Kerstin Lindqvist, Gunvor Lundin, Greger Persson och Berith Mårtensson. Bild: CLAES NYBERGFoto: 

På onsdag 22 september är det dags för I stan utan min bil i Trelleborg igen. Det är fjärde året som Trelleborg deltar i den europeiska kampanjdagen.

I år är det barnens trafikmiljö och trafiksäkerhet som står i fokus. Det blir familjefest i Stadsparken i Trelleborg med bland annat Gullan och Dan Bornemark som framför den nyskrivna sången I stan utan min bil.

Annons

– Det är gratis att åka med stadsbussarna och regionbussarna i Trelleborgs kommun under dagen, med undantag för beställningstrafiken och buss 146, berättar Greger Persson från Möts-gruppen, som arrangerar I stan utan min bil. Programmet i Stadsparken börjar klockan 16 då musik- och dansskolans elever i kören Mix Power underhåller. Konferencier under hela programmet är kulturchefen i Trelleborg Jörgen Flink.

Möts-gruppen informerar från scenen och Gunvor Lundin och elever från Östra skolan berättar om sitt trafiksäkerhetsarbete under namnet Gå eller cykla till skolan. Klockan 17 är det så dags för det stora huvudnumret: välkända Gullan Bornemark tillsamman med Dan Bornemark framför en rad av sina kända barnsånger, som till exempel Herr Gårman, men även en alldeles nyskriven sång: I stan utan min bil. Den går redan i dag att lyssna på på internetadressen www.bornemark.com/istan. Barnsolisterna Märta och Erik finns också med liksom de cyklande musikerna Björn och Bosse.

Förutom programmet delas det ut 300 påsar till barnen från klockan 16. I påsarna finns korvbiljett, reflex, cykelinformation och en talong till tipstävlingen med en cykel i förstapris.

Dragning i tävlingen blir det i samband med avslutningen klockan 18.

Från klockan 15 rullar även en hästdroska på en rundtur för den som vill och på Stortorget visas voltbil och krocksläde samt miljöbilar.

Lasse Bryggare

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons