Annons

Borgerlig allians hotas av storbråk

Efter Lars Hemzelius (fp) uttalade misstroende mot skolchefen har skolnämndens viceordförande Bengt Gunnarsson (m) agerat för att få fp att byta ut Hemzelius.
Trelleborg • Publicerad 22 februari 2006

– Det är oerhört, det som Bengt Gunnarsson har gjort, säger Lars Hemzelius.

Folkpartiets gruppledare i Trelleborg Bert Ekstrand är upprörd över vad han uppfattar som ett försök från moderaterna att styra vilka representanter fp väljer att företräda partiet.

Annons

– Jag fick ett meddelande från Bengt Gunnarsson där han ville att fp skulle sätta in en ersättare för Lars Hemzelius i skolnämnden, berättar Bert Ekstrand. Jag svarade att han är vald för hela mandatperioden och att jag har fullt förtroende för Lars Hemzelius.

Ytterligare en fp-politiker, Ulla Bengtsson, ersättare i fullmäktige, har efter Hemzelius uttalat misstroende mot skolchefen. Bert Ekstrand uppger att Bengt Gunnarsson då återkommit med en begäran om att Ekstrand skulle agera både mot Hemzelius och mot Ulla Bengtsson i kommunstyrelsen.

– Jag tänker inte alls agera i kommunstyrelsen, säger Bert Ekstrand. Det är skolnämnden och gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden som ska sköta skolan.

Bert Ekstrand finner Bengt Gunnarsson agerande mycket anmärkningsvärt.

– Det här är definitivt inte bra för en samlad opposition, säger han.

Bengt Gunnarsson själv menar att han agerat för nämndens bästa.

– Jag anser att det var bra att rekommendera gruppledaren för folkpartiet att byta ut honom på grund av Lars Hemzelius agerande i skolnämnden, säger han.

Bengt Gunnarsson menar att Lars Hemzelius inte hållit sig till det som han sagt i nämnden, utan agerat offentligt på ett helt annat sätt. Bengt Gunnarsson syftar på det pressmeddelande som Lars Hemzelius gick ut med i Trelleborgs Allehanda där han förklarade att han inte hade fullt förtroende för skolchefen. Det kom efter att ordförande och vice ordförande i nämnden gått ut med en begäran att alla ledamöter skulle skriva på en förtroendeförklaring för skolchefen Barbro Melander.

– Han har brutit mot den hederskodex vi har bland politikerna här, hävdar Bengt Gunnarsson.

Bengt Gunnarsson sitter själv med i moderaternas kommitté som ska arbeta för en samlad borgerlig satsning inför valet.

Annons

– Jag tror inte att detta har skadat samarbetet, säger han.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons