Annons

Bonde vill bygga jättemölla

Trelleborg • Publicerad 30 oktober 2007

Ett 125 meter högt vindkraftverk kan komma att uppföras ute på åkrarna vid Lilla Markie, som ligger mellan Alstad och Anderslöv.

Etableringen av vindkraftverket kan bli verklighet om den fastighetsägare, som nu vill ha ett förhandsbesked från byggnadskontoret, får stöd för sin ansökan av byggnadsnämnden.

Annons

Fastighetsägaren, som även bedriver lantbruk, har ambitionen att placera vindkraftverket i närheten av de sedan tidigare fyra planerade vindkraftverken vid Stora Markie gård.

Byggnadsnämnden ställde sig i slutet av september positiv till en planläggning av de fyra möllorna vid Stora Markie.

Den nyinkomna ansökan från granngården har nu kommit in till stadsbyggnadskontoret och ska så småningom behandlas av byggnadsnämnden.

"Placeringen ger bästa utnyttjande av vinden med tanke på den förhärskande vindriktningen", skriver Lilla Markies fastighetsägare i sin ansökan.

Som TA tidigare har berättat blev frågan om de fyra vinkraftverket vid Stora Markie gård ett kontroversiellt ärende i byggnadsnämnden under september-sammanträdet, eftersom socialdemokraterna och sverigedemokraterna, dock utan framgång, försökte förhindra ett förhandsbesked för de fyra vindkraftverken.

Johan Persson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons