Annons

Bonde trakasserade ryttare

En lantbrukare på Söderslätt står på tisdagen inför rätta vid Trelleborgs tingsrätt. Den medelålders mannen ska ha kastat jord på förbipasserande hästekipage och åtalet gäller bland annat framkallande av fara för annan.
Trelleborg • Publicerad 11 mars 2002

I april förra året kom två hästekipage till lantbrukarens ägor. Bakom en häst satt två personer i en sulky och en häst och ryttare bildade det andra ekipaget. Enligt stämningen blev mannen aggressiv och tre gånger kastade han en handfull jord mot hästarnas huvuden. Hästarna blev skrämda och stegrade sig och en av hästarna skadades. Åklagaren anser att det fanns en uppenbar risk att hästarna skulle råka i sken eller slå bakut. Mannens hänsynslösa beteende fick till följd att han utsatte de tre personerna för fara. Bonden uppger i polisförhör att han kastat jord på ett avstånd av cirka 20 meter från ekipagen, men enligt åklagaren var avståndet bara två meter. Enligt bonden försökte hästekipagen ta sig fram på privat väg. Åtalet mot mannen innefattar även våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd. Efter angreppet mot hästekipagen anlände polis till bondens ägor för att fastställa mannens identitet. Han vägrade då uppge vem han var och tog tag i en polismans jacka och skakade honom. Enligt polisen fick mannen visst stöd från sina familjemedlemmar vid den tumult som uppstod. Bonden skrek att sonen skulle köra över poliserna med traktorn, men sonen hindrade endast poliserna från att lämna platsen.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons