Annons

Bonde fälld av rätten

Den medelålders bonde som stod åtalad vid tingsrätten för bland annat framkallande av fara för annan, har nu fått sin dom. Mannen dömdes mot sitt nekande till 100 dagsböter á 100 kronor.
Trelleborg • Publicerad 27 mars 2002

Det var i april förra året som två hästekipage färdades på bondens väg, men den vägen blockerades av två traktorer. Enligt domen frågade en av sulkyförarna om han fick ta vägen runt åkern för att kunna förtsätta men bonden svarade att det inte var tillåtet att åka på vägen över huvud taget. Därefter kastade bonden en näve jord på en av hästarna som föll i sken. Bonden kastade sedan jord även på den andra hästen. När bonden var två meter från ekipaget kastade han en näve jord i huvudet på hästen. Hästen kastade sig då åt höger och skenade ut på åkern innan kusken lyckades få den att stanna. För detta fann rätten att bonden gjort sig skyldig till våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd. Det var två poliser, som åkt ut till bonden efter att personerna med hästarna gjort en polisanmälan, som utsattes för bondens temperament. De fyra målsägarna riktade skadeståndsanspråk mot bonden men rätten avslog samtliga yrkanden.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons