Annons

Bollar stals från fotbollsklubb

På lördag ska Makedonska föreningens fotbollsklubb Pelister spela säsongens sista match. Men matchen är hotad - på grund av en stöld.
Trelleborg • Publicerad 13 oktober 2003

Under natten mellan söndag och måndag bröt sig någon in i det förråd på Köpingeskolan där klubbens spelare har sina fotbollsskor, träningskläder och fotbollar. - Vi har nästan ingenting kvar. De har tagit 20 fotbollar och spelarnas fotbollsskor som stod här, säger klubbens tränare Marjan Bosevski och pekar mot de tomma hyllorna. Förutom bollarna och skorna stals även träningsoveraller, en kompressor och innehållet i förbandslådan. Dessutom bröt de sig in i klubbrummet och stal läsk. - Nu kan vi inte träna och vi ska upp till Klippan och spela på lördag och då är alla stulna skor bekymret, säger fortsätter Marjan Bosevski som är märkbart upprörd över det inträffade. Han förstår inte heller vad de som stal deras grejer ska med en massa träningsoveraller till med klubbens logotype på. - Vi har klubbmärket på alla träningskläder så det förstår jag inte nyttan med. Fotbollsskorna var spelarnas personliga. Marjan Bosevski räknar med att ersätta det som har stulits skulle kosta mellan 15 000 och 20 000 kronor. - Jag tror inte att vår försäkring täcker detta eftersom det hände utanför vår riktiga klubblokal. Vi kan inte bara köpa 20 nya bollar. Det har vi inte råd med. Christer Berg är vaktmästare på Köpingeskolan. Han och en kollega upptäckte inbrottet i skolans idrottshall vid sju-tiden på måndagsmorgonen. Klockan 22 på söndagskvällen hade fritidsnämndens personal låst hallen och efter detta har någon brutit upp först ytterdörren och därefter dörren till Pelisters förråd och till deras klubbrum. - De har varit ända inne i gymnastiksalen men där har ingenting stulits, säger Christer Berg.

Jenny Isaksson jenny.isaksson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons