Annons

Bolag planerar bygga sex nya hus

Ett byggbolag planerar att bygga sex nya bostadshus inne i Fuglie by. Nu ansöker bolaget om förhandsbesked om sina planer hos byggnadsnämnden i Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 26 januari 2009

Det handlar om en ganska genomgripande förändring som bolaget vill genomföra i Fuglie by. Det är sex nya hus som bolaget vill bygga mitt inne i byn, på mark i de östra delarna

Enligt ansökan ska de nya husen byggas minst fyra meter från tomtgränserna till grannarna och minst sex meter från väg.

Annons

Nybyggda garage och förråd planeras att byggas minst en meter från tomtgränserna mot grannar och minst sex meter från väg.

Bolaget planerar att bygga bostadshus av typen "skånsk länga" med inredningsbara vindar.

Fasaderna ska utföras i fogat fasadtegel med gavelspetsar i trä, Fönstren blir spröjsade och taket får tegelpannor. Byggytan beräknas bli cirka 100 kvadratmeter.

Förutom de sex nybyggda husen vill bolaget även stycka av en sjunde tomt, där ett befintligt hus vid byavägen ska stå kvar och renoveras samt kompletteras med garage och förråd. Däremot ska en befintlig förrådsbyggnad samt ett obebott hus rivas.

De nya tomterna ska planteras med buskhäckar och vårdträd som ansluter till befintlig vegetation på övriga tomter i byn, enligt bolagets ansökan om förhandsbesked.

Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons