Annons

Bolag överklagar nej till hästgård

Trelleborg • Publicerad 4 juni 2008

Bolaget som planerar att bygga hästgårdar i radhusform i Beddingestrand överklagar länsstyrelsens beslut om stopp av bygget.

Det var i februari som byggnadsnämnden i Trelleborg gav bygglov för tio radhus med tillhörande stall, garage och kontor för de boende. Syftet är att erbjuda hästintresserade familjer en chans att ha häst utan att behöva köpa en hel hästgård.

Annons

Radhusen planeras att bygga i form av Skånelängor.

Några närboende har överklagat bygglovet till länsstyrelsen som alltså nu i april fattade beslut om omedelbart stopp för bygget, så kallad inhibition.

Bolaget som planerar bygget överklagar nu stoppet till länsrätten. I sitt överklagande för de fram att de klagande grannarnas argument inte borde medföra något stopp på bygget, utan vill att länsrätten undanröjer länsstyrelsens beslut. Grannarna menar i sina yttranden till länsrätten att beslutet om stopp för bygget bör stå kvar.

Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons