Annons

Bolag kan få ansvar för Smygehuks utveckling

Utvecklingen av Smygehuk kan komma att ombesörjas av ett kommunalt bolag.
Trelleborg • Publicerad 27 februari 2009

Kommunalrådet Ulf Bingsgård (M) vill utreda möjligheten att föra över alla frågor som har med Smygehuk att göra till ett bolag i kommunal regi.

– Man borde arbeta mer organiserat kring Smygehuk och se till att någon får ett mer utpekat ansvar, säger Ulf Bingsgård.

Annons

I dag har flera olika instanser ansvar för olika områden gällande Smygehuk. Tekniska nämnden har ansvaret för småbåtshamnen, fritidsnämnden administrerar båtplatserna och fastighetsnämnden förvaltar vandrarhemmet och fyren. Samtidigt ägs eller arrenderas marken av både Trelleborgs kommun och det kommunal utvecklingsbolaget. Ulf Bingsgård efterlyser en helhetssyn och kan nu tänka sig en bolagisering. Bolaget ska verka för att Smygehuk ständigt utvecklas i positiv riktning.

– Smyge är något speciellt för hela Sverige och ett besöksmål för hela Skandinavien. Det är viktigt att vi arbetar med att utveckla det och jag tror det blir lättare ifall ett bolag specifikt arbetar med det. I dag spretar det för mycket och ingen känner att man har ett helhetsansvar, säger Bingsgård.

Kommunstyrelsen ska ta upp ärendet på sitt sammanträde på torsdag.

Andreas Mårtensson andreas.martensson@allehandasyd.se
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons