Annons

Bokrean drar fullt hus

Många läshungriga trotsade snålblåsten och sökte sig till bokreans första timmar. Redan när portarna till kulturhuset slogs upp vid midnatt väntade ivriga trelleborgare på att fynda bland högarna av litteratur.
Trelleborg • Publicerad 24 februari 2004
BILD: TOMAS NYBERG
BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

BILD: TOMAS NYBERG - Det är fullt upp. Vi är alltid lite oroliga när vi öppnar på natten men i år har det gått jättebra, säger Bengt-Inge Persson i kassan medan han tar emot en ny tung hög med böcker. Kön ringlar lång och hälften av den sex man starka personalstyrkan har tagit en välbehövlig fikapaus. Trots att rean bara pågått ett par timmar är en del titlar redan slut. - Nobelpristagaren Coetzee gick direkt, säger Bengt-Inge Persson. Runt 600 bokkassar är förbeställda och de är ovanligt välfyllda. - Normalt brukar det kanske finnas två böcker i varje kasse men i år är de tyngre, säger Bengt-Inge Persson och visar upp påse som hotar att spricka. Ute i bland bokhögarna är det trängsel. Målmedvetna blickar blandas med nyfiket bläddrande. Annika Makarevitch från Österbotten i Finland söker bland de många titlarna på reseavdelningen. - Jag är ute efter en bok om Prag. Det kommer nog bli en resa dit i framtiden. Hon har redan hunnit med en bokrea i Finland. - Där startar rean några veckor tidigare än här men jag brukar ändå gå på båda. Mats Olsson från Skegrie har redan samlat på sig de planerade inköpen. En ny världsatlas och en utgåva av "Vad varje svensk bör vet". - De kan ju alltid vara bra att ha, skrattar han och börjar bläddra i en bok om andra världskriget. Bengt-Inge Persson fortsätter fylla kassar. Lässuget är stort. - De senaste åren har vi sålt slut på allt vi beställt in. Vad är populärast i årets bokrea hittills? - Trenden i år är böcker om bostadsdekorationer och dukning. De försvinner i snabb takt.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons