Annons

Boklok vill bygga flerfamiljshus i Skegrie

I förra veckan satte samhällsbyggnadsnämnden igång planerandet av 150 till 300 nya bostäder i Skegrie. Nu hör Boklok av sig till kommunen och anmäler sitt intresse för att bygga flerfamiljhus i byn.
Trelleborg • Publicerad 4 juli 2013

I en första etapp planeras för upp emot 300 bostäder mellan Skegrie och Snarringe. Samhällsbyggnadsnämnden vill dock inte bara se småhus på området.

Nämnden menar att det behövs andra former av bostäder också, som flerfamiljshus, kanske med boende för äldre. På första våningen i de husen har nämnden också tänkt sig att det kan bli kommersiella lokaler.

Annons

Det är söder om Slättens förskola i Skegrie längs väg 628 som samhällsbyggnadsnämnden vill se flerbostadshus i två till tre våningar.

Boklok är ett samarbete mellan Skanska och Ikea. I sitt brev till kommunen skriver Boklok att företaget kan tänka sig att bygga flerfamiljshus i flera våningar som kan bli ett komplement till villabebyggelsen i byn.

Företaget föreslår ett möte med kommunen för att diskutera förutsättningarna för ett samarbete om utbyggnaden i Skegrie.

Louise Löfgren
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons