Annons

Bokbord dukades upp på Valen

Läsning stod i centrum när ABF lanserade delar av sitt program. Fem timmar tillbringade Margareta Hellman, Catharina Åkerman och Yvonne Borg på Valens köpcenter på lördagen, för att informera om olika läsecirklar.
Trelleborg • Publicerad 15 mars 2003
BILD: JOHAN PERSSON
BILD: JOHAN PERSSONFoto: 

BILD: JOHAN PERSSON Vid lunchtid läste författaren Thomas Ekberg, bosatt i Böste, ur sin senaste barnbok Umpa bumpa mässingsrumpa. Tillsammans hade de dukat upp ett bokbord, bestående av både barn- och vuxenlitteratur som ABF, Arbetarnas Bildningsförbund, rekommenderar. Statligt subventionerade En bok för alla-böcker visades, alltifrån Barnens egna sångbok till Harry Martinsons naturlyrik. Trion berättade för de förbipasserande om vilka böcker som var läsvärda och vilka litterära cirklar som studieförbundet har på programmet. - Börjar man läsa tidigt så är det en bra träning för det egna språket. Mina barn fick ofta höra rim och ramsor när jag läste ur olika barnböcker för dem då de var små, berättar Catharina Åkerman, verksam i ett projekt där dem med dyslexi, läs- och skrivsvårigheter får stöd.

Johan Persson johan.persson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons