Annons

Bokälskare fick skynda för att fynda på bokrean

Deckare, klassiker och kärleksromaner. Det var en hel del som styrde stegen till Kulturhuset för att vara med i premiärvimlet när årets bokrea drog igång. Men någon nattlig start blev det inte i år. Den inleddes i stället klockan sju på morgonen
Trelleborg • Publicerad 24 februari 2009
Ett hav av böcker. Tusentals volymer ligger staplade i lokalen. Bild: Claes Nyberg
Ett hav av böcker. Tusentals volymer ligger staplade i lokalen. Bild: Claes NybergFoto: 
Bläddrade med förtjusning Bertil Wennström är en trogen reakund. Han gick till Kulturhuset i går förmiddag. Bild: Claes Nyberg
Bläddrade med förtjusning Bertil Wennström är en trogen reakund. Han gick till Kulturhuset i går förmiddag. Bild: Claes NybergFoto: 

Travar av böcker ligger prydligt placerade på de många pallarna som rullats fram i Kulturhuset vid Valldammsgatan.

Bertil Wennström var en av alla kunderna som botaniserade bland alla tusentals volymer som utgör årets rea.

Annons

Han stod precis vid entrén och bläddrade med förtjust blick i volymen Skåne under tusen år. - Jag brukar vara här under redan. Det är en tradition. Att gå hit ger en bra överblick vad som finns på hyllorna och här kan man alltid hitta något riktigt bra till hyggligt pris, säger Bertil Wennström.

Anders Löfberg, chef för Söderslätts bok och papper, är hittills nöjd med tillströmningen av kunder på den stora bokköparfesten. Enligt honom är efterfrågan på böcker ungefär lika stort som förra året, bortsett från att det i år var betydligt färre förhandsbeställda exemplar än tidigare.

- Det har varit hårt tryck på flera olika böcker, bland annat klassiker, till exempel av Leo Tolstoj, och även Bra Böckers lexikon har sålt bra, sammanfattar Anders Löfberg.

Johan Persson johan.persson@allehandasyd.se
Johan Persson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons