Annons

Boförening överklagar beslut om oljud från rör

En bostadsrättsförening i Trelleborg överklagar miljönämndens beslut att föreningen ska dämpa oljudet från vattenrören i en lägenhet i huset senast 1 september.
Trelleborg • Publicerad 30 juli 2004

Föreningen menar i sitt överklagande att tidsfristen är alldeles för kort och att ljudnivåerna måste utredas och eventuella åtgärder beslutas av en medlemsstämma. Bakgrunden till överklagandet är att en boende i huset anmält att hon störs av oljud från grannens kökskran. Miljöförvaltningen har besökt lägenheten och kunde då konstatera att det hördes ett märkbart oljud i köket hos den klagande personen när kranen rann för fullt hos grannen. Miljönämnden menar att oljudet är så pass starkt att föreningen ska utreda vilka åtgärder som ska göras för att dämpa oljudet från den rinnande kranen och genomföra bullerdämpningen senast 1 september i år. Föreningen anser dock att huset är byggt enligt byggstandarden och att ljudet är likadant i alla lägenheterna. Vattenrör, tillopp och avlopp är ingjutna och isolerade enligt svensk byggnorm, påpekar föreningen i sitt överklagande. Enligt överklagandet skulle bullderdämpande åtgärder i lägenheten leda till att bärande väggar måste tas ned och göras om. "Kostnaderna för ett sådant förfarande är helt orimliga i detta fall" menar föreningen. Föreningen tänker trots allt göra en utredning för att se om det finns några bullerdämpande åtgärder som kan göras till en rimlig kostnad.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons