Annons

Boende vill ha bort skyttar från Maglarp

"Det skjuts under alla tider på dygnet då ljuset tillåter det." Det skriver ett par som bor på Stavstensudde i ett brev till miljönämnden med klagomål på skjutbanan vid Maglarp.
Trelleborg • Publicerad 17 juli 2009

MAGLARP. Paret menar att miljönämnden bör göra undersökningar på plats för att skapa sig en egen uppfattning av problemet. Enligt paret handlar det om stadigvarande buller och att det är av sådan styrka att det är hälsovådligt.

Enligt paret fick de upplysning om att skjutbanan skulle läggas ned eller flyttas när de flyttade in på Stavstensudde i november 2007.

Annons

"Istället har skjutandet tilltagit i omfattning och utgör en stressfaktor för många av oss som bor i närheten" menar paret.

I höstas ordnades en namninsamling på området där de som skrev på krävde att Maglarps skyttecentrum skulle stängas. Enligt listan upplevde de protesterande Stavstensborna skjutbanan som mycket störande och obehaglig.

"Det skjuts från bittida till sent såväl vardag som helg och i sådan omfattning att det utgör en fara för människors hälsa och inkräktar på den vila som man kan kräva" skriver paret.

Paret har tidigare skickat en inbjudan till politikerna i kommunstyrelsen och andra berörda nämnder att komma och lyssna på vad de kallar "skjutkonsert" en helg med fint väder då man sitter ute i trädgården.

"Vi har inte erhålligt något svar på denna inbjudan" skriver paret.

Lucas Dietrichson
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons