Annons

Boende trötta på fallande tegel

Putsen har fallit av och ett trettiotal tegelstenar hänger löst. När som helst kan förbipasserande få en sten i huvudet.
Trelleborg • Publicerad 5 augusti 2003
BILD: KRISTINA WAHLGREN
BILD: KRISTINA WAHLGRENFoto: 

Jan Christensen och Maria Persson. BILD: CLAES NYBERG - Nu har det gått för långt. Det är risk för alla som går in genom porten, säger Maria Persson som bor på översta våningen i huset i korsningen Algatan och Corfitz Beck-Friisgatan. Redan i februari började väggen inne på gården falla sönder. Nu ger stora bitar vika varje gång det regnar. På asfalten nedanför ligger murbruk och puts. Även innerväggen är hårt ansatt. Den faller sönder som murket trä. Trots löften från ägaren Smygehamn bostäder har inget hänt. Ett par orangefärgade koner står placerade i rabatten. - Men det gör ju ingen skillnad för oss som går förbi och använder dörren. Vi går ju inte i rabatten, säger Maria Persson och får medhåll från pojkvännen Jan Christensen. Hon berättar att hon gång på gång har blivit lovad av fastighetsskötaren att problemet ska åtgärdas. Nu har hon kontaktat hyresgästföreningen. - Men de kan tydligen inte heller göra så mycket. Jag ska lämna in en felanmälan till dem. Fast jag tycker det är märkligt att det kan få vara så här, säger Maria Persson. Ralf Wernbecker, förvaltare på Smygehamn bostäder, hänvisar till semestertider och tidsbrist. - Men så fort vår murare är tillbaka från semestern ska han ordna det. Det blir om en vecka, säger Ralf Wernbecker. Enligt honom har det dragit ut på tiden dels på grund av vintern, dels för att man inte haft tid att ordna det under våren och dels för att företagets murare har haft semester. - Men vi har varit där och knackat loss lösa delar, säger Ralf Wernbecker.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons