Annons

Boende stod utan vatten efter läcka

Boende på Lindgatan och Kilgatan i östra Trelleborg var under torsdagskvällen under flera timmar utan vatten efter en större vattenläcka.
Trelleborg • Publicerad 31 juli 2013
VA-arbetarna fick gräva en bra bit ner i marken innan de hittade det spruckna röret som orsakade vattenläckan på Lindgatan.
VA-arbetarna fick gräva en bra bit ner i marken innan de hittade det spruckna röret som orsakade vattenläckan på Lindgatan.Foto: Anna Wahlgren

Läckan upptäcktes av boende på Lindgatan vid 17-tiden och först vid 22-tiden var den lagad och vattnet åter. Under tiden vattnet var avstängt hade kommunen placerat ut en vattenpost där boende kan hämta vatten.

– Det är mellan 50 och 60 fastigheter som är utan vatten, sa Roger Andersson, enhetschef på kommunens VA-avdelning, under kvällen.

Annons

Det var en gjutjärnsledning som gått sönder, troligen på grund av naturliga rörelser av materian i marken. Röret lagas genom att man sätter ett så kallat svep runt röret och klämmer åt.

Läckan var den andra i kommunen under onsdagen. Tidigare på dagen sprang ett rör i Klagstorp läck.

Lisa Kron
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons