Annons

Boende säger nej till rättspsyk

Fem fastighetsägare i Mellanköpinge har lämnat in likalydande yttrande om förslaget till detaljplan för rättspsyk. De är negativa både till rättspsyk och ringväg.
Trelleborg • Publicerad 20 november 2012
Foto: 

De fem menar att det är fel att använda högklassig jordbruksmark att bygga anläggningen på. De anser också att det finns risk att rättspsyk gör att den planerade yttre ringvägen dras närmare Mellanköpinge. I sitt yttrande gör de klart att de varken vill ha rättspsyk eller ringväg vid Mellanköpinge.

De menar att kommunen ska ge direktiv för planeringen som gör att dragningen av den yttre ringvägen inte läggs utanför järnvägen förbi Mellanköpinge. Istället vill de att den kombineras med den inre ringvägen som också planeras på den sträckan.

Annons

Två andra fastighetsägare i Mellanköpinge har också lämnat in ett yttrande om förslaget. De är positiva till rättspsyk, men negativa till ringvägen.

De menar att ett skäl till att man valt just denna plats till rättspsyk är närheten till naturen. Att då samtidigt planera för en yttre ringväg på 80 till 120 meters avstånd från anläggningen är inte logiskt, menar de båda.

"Utsikten mot naturen kommer att ersättas av en oändlig rad av lastfordon, vilket knappast kan anses som hälsobringande", skriver de.

Det rättspsykiatriska centrumet borde innebära att en dragning av ringvägen vid Mellanköpinge skrotas, anser de.

De vänder sig även mot de inplanerade vindkraftverken som de anser ligger för nära permanent boende.

Madeleine Gripsten
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons