Annons

Boende planeras vid Ljunggrenska

Fastighetsnämnden backar nu från planerna på ett LSS-boende på fastigheten Delfinen vid Strandgatan. Istället går nämnden vidare med ett nytt boende vid Doktor Ljunggrens plan. Och det är bråttom.
Trelleborg • Publicerad 18 november 2010

Trelleborgs kommun riskerar vite om man inte kan förse de som står i kö till lägenheter i LSS-boende. I nuläget står nio personer i kö. De som väntat längst har köat i närmare två år.

– Har vi inte inflyttningen klar till den 1 november nästa år får kommunen viten så vi skulle vilja ha upp detta till beslut så fort som möjligt, säger Jan-Eric Anselmsson.

Annons

Den ursprungliga tanken var ett bygga två LSS-boenden med sammanlagt 14 platser, ett på Virkesvägen på Västervång och ett vid Strandgatan. Boendet på Västervång fick bygglov som överklagades men länsstyrelsen avslog överklagandet. Planerna på boendet vid Strandgatan överklagades också och i det fallet valde fastighetsnämnden alltså att backa.

– Där låg ett överklagande som inte avgjorts än och motståndet var så stort att det inte var lönt att gå vidare, säger Jan-Eric Anselmsson (C), ordförande i fastighetsnämnden.

Dessutom sade kommunfullmäktige nej till idén att sälja fastigheterna till något byggföretag och att kommunen sedan skulle hyra lägenheterna för LSS-boenden. Nu ska fastighetsförvaltningen istället äga de båda fastigheterna.

På nämndens senaste sammanträde presenterades därför planer på ett nytt bygge i hörnet Skolgatan-Liljeborgsgatan. Boendet i tre våningar ska rymma runt sex lägenheter.

Fastighetsnämnden inväntar nu det formella beslutet i vård- och omsorgsnämnden om de två LSS-boendena och därefter går man vidare och begär pengar för investeringen.

– Det kan röra sig om 24-25 miljoner kronor, säger fastighetschefen Krister Clerselius.

Anna Thulin
Magnus Aspegren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons