Boende på Nygatan kräver tystare trafik

Trafiksituationen på Nygatan är förfärlig. Streetracingen börjar vid halv ett och fortsätter långt in på småtimmarna. Det menar en boende vid Nygatan i Trelleborgs centrum som skriver till kommunen och kräver att något görs.
Trelleborg • Publicerad 26 juli 2004

- Vi diskuterade faktiskt de här problemen precis innan sommaren, säger Uno Svensson på Kommunal teknik. Vi tar upp frågan igen under hösten. Enligt brevskrivaren handlar det om motorer som rusas, däck som tjuter och bilar som accelererar. Det handlar inte om många bilar, utan om 15-20 stycken som åker runt, runt, enligt brevskrivaren. Brevskrivaren föreslår i sitt brev förbud mot hastighet över 30 kilometer i timmen och avstängning av trafiken efter klockan 22 eller eventuellt 24 på Nygatan. - Det handlar i första hand om en ordningsfråga, säger Uno Svensson. Vi har ju rekommenderad hastighet på 30 kilometer i centrum. På Stortorget får man inte köra mer än till och från - men enligt vad vi vet så bryts det mot de här reglerna. Enligt Uno Svensson har polisen små resurser att beivra brotten mot trafikföreskrifterna på Stortorget och omkringliggande gator. - Och vi menar att det inte är mycket mening med att besluta en massa saker - om det inte finns möjlighet att se till att de efterlevs. Uno Svensson är också tveksam till att göra fysiska hinder på gatan. - Om man har gupp ställer de också till problem. Man gasar och växlar upp efter guppen, så att det kan låta ännu mer. Dessutom är Nygatan utryckningsväg för akutbilen, påpekar Uno Svensson. Det är alltså svårt att veta vad man kan göra för att underlätta för de boende i området. - Men vi ska ta upp det här problemet under hösten och se om vi kan göra något för att hjälpa de boende att få en bättre situation, säger Uno Svensson.

Lasse Bryggare lasse.bryggare@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.