Annons

Boende på nya områden kan få sköta parkerna

Trelleborg • Publicerad 7 januari 2007

Boende på nya områden i Trelleborg, som det planerade området för ett 90-tal villor vid Svartesjö norr om Dalabadet kan få sköta parkerna själva i framtiden.

På sitt sammanträde i torsdags beslöt tekniska nämnden i Trelleborg att utreda förutsättningarna för boendegemensam skötsel av parkytorna på området.

Annons

– Det kan bli fråga om vägar också, säger Eric Samuelson (m), ordförande i nämnden. Tekniska nämnden menar att förutsättningarna för att bilda en samfällighet på området bör utredas.

"På så sätt att de boende själva kan ansvara för skötseln av gemensamma parkytor i området" skriver tekniska nämnden i sitt yttrande.

Dessutom beslöt nämnden att utreda förutsättningarna för fjärrvärme på det nya området. Nämnden vill även ha en bullerutredning innan man säger ja till planerna.

I sitt yttrande om planerna för en utbyggnad vid Svartesjö påpekar tekniska nämnden bland annat att det finns en motion om att bygga en rondell på väg 9 i närheten av området.

I sitt yttrande om motionen menar tekniska nämnden att byggnadsnämnden bör ta med en rondell i detaljplanearbetet, eftersom en rondell kan inverka på fastigheterna närmast.

Vägverket har dock för närvarande inga planer att bygga rondell i korsningen Dalköpinge strandväg/väg 9.

När det gäller trafiken menar tekniska nämnden att de gång- och cykelvägar i södra delen av området som finns med i planerna kommer i konflikt med trafiken på Dalköpinge strandväg där det är mycket och krånglig trafik sommartid. Tekniska nämnden menar att det bästa troligen är att bygga om Dalköpinge strandväg och infarten till Dalabadets camping. Därför bör även de delarna tas med i detaljplanen, anser tekniska nämnden.

De parkområden som planeras vid Svartesjö har flera gångstråk mellan de fyra "byar" som planeras. I varje by finns också en närlekplats.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons