Annons

Boende kräver 30-gräns vid Stortorget

Boende vid S:t Nikolai plan i Trelleborg kräver att hastigheten sänks till 30 kilometer i timmen från Nygatan till och med Olivia Nordgrens gata. Brevet till tekniska nämnden är undertecknat av 14 boende.
Trelleborg • Publicerad 24 september 2002

Enligt brevet kör motorcyklar och bilar i hög fart på gatorna kvällstid. - Det dånar om motorcyklarna och skriker i asfalten efter bilarna som kan hålla på fram till 23-tiden, skriver de boende i brevet. Enligt de boende har fordonsförarna inte dragit någon lärdom av den simulerade olycka som genomfördes som en övning i svängen vid Söderslättsgymnasiet och som blev mycket omskriven. - Det är bara en tidsfråga när en sådan olycka händer på riktigt, skriver de boende. Brevet mynnar ut i en förhoppning om att kommunen ska åtgärda problemet snarast. Även boende på Kasalagatan i Trelleborg skriver till tekniska nämnden och föreslår hastighetssänkande åtgärder på gatan. De boende på Kasalagatan vill dock inte ha hastighetssänkning eftersom de inte tror att den ska önskad effekt. De föreslår istället vägbulor på gatan. Enligt brevet från de boende på Kasalagatan har trafiken på gatan ökat och brevskrivarna anser även att hastigheten på gatan är oacceptabelt hög.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons