Annons

Boende klagar på parkering

En boende vid Hejderidaregatan i Trelleborg, som flyttat in för ett och ett halvt år sedan, vill ändra parkeringsreglerna på gatan.
Trelleborg • Publicerad 4 december 2003

I ett brev till gatuchefen föreslår han att reglerna ändras så att parkeringen tillåts bara på gatan och inte på trottoaren. Enligt brevskrivaren finns det en bred yta att köra på när parkeringen tillåts på trottoaren och det gör att gatan inbjuder till fortkörning. Brevskrivaren menar också att många parkerar långt upp på trottoaren, vilket gör att gångbanan som finns kvar ibland blir väldigt smal. Dessutom påpekar han att gränsen mellan körbanan och trottoaren är otydlig. "Gatan är ju fint anlagd, med träd vid sidorna", berömmer mannen dock i sitt brev. Hastighetsbegränsningen på gatan är en annan sak som brevskrivaren reagerar på. Enligt honom så kör bilisterna ofta i 60-70 kilometer i timmen på gatan och han ifrågasätter att det råder 30 kilometers-gräns vid badhuset, men inte inne i villakvarteren. Dessutom menar brevskrivaren att han ibland har problem att komma in i garaget när andra bilar står parkerade utanför.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons