Annons

Boende får rätt om grannens garage

En boende i Trelleborgs kommun får rätt av länsstyrelsen om bygglovet för grannens garage. Länsstyrelsen upphäver byggnämndens bygglov för garaget.
Trelleborg • Publicerad 15 april 2002

Enligt den klagande skulle bygglovet för garaget/förrådet innebära att en elva meter lång, flera meter hög byggnad skulle ligga direkt vid tomtgränsen. En sådan avvikelse skulle innebär att miljön i området förändras väsentligt, menar den klagande. Byggnadsnämnden i Trelleborg menar att byggnaden består dels av en öppen carport, dels av ett förråd. Nämnden medger att byggnaden skulle strida mot detaljplanen eftersom den inte byggs ihop med motsvarande byggnad på den klagandes tomt, men att avvikelsen betraktas som mindre enligt praxis. Länsstyrelsen har redan tidigare beslutat om inhibition när det gäller garaget, det vill säga bygglovet har tills vidare inte gällt för garaget/förrådet. Innan det slutliga beslutet nu fattats har länsstyrelsen även besökt platsen. Enligt länsstyrelsen kan bygglovet för garaget inte betraktas som en mindre avvikelse, speciellt eftersom det inte finns planer på att bygga motsvarande garage/förråd på den klagandes tomt. Därför upphävs bygglovet för garaget/förrådet.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons