Annons

Boende besköts med luftgevär

Natten till torsdagen sköt en person med luftvapen mot en man i ett fönster till en villa. Skottet träffade fönstret som krossades.
Trelleborg • Publicerad 24 maj 2012

Händelsen inträffade vid 02.30-tiden på Hovslagargatan. Mannen vaknade av ett smällande ljud och när han tittade ut genom fönstret såg han en man som sköt mot gatlyktor med luftgevär. Då riktade skytten vapnet mot mannen och avlossade ett skott som krossade ytterglaset i fönstret. Mannen skadades inte fysiskt men chockades. Skytten, som sen sprang från platsen beskrivs som en man i 30-40-årsåldern klädd i kamouflagekläder.

På onsdagsförmiddagen inträffade flera liknande händelser i Trelleborg. Då blev tre villor på Banvallsvägen och Ekevägen beskjutna, troligen med någon form av luftvapen. Ett fönster i ett uterum träffades av skotten, liksom en pool. Natten till fredagen förra veckan besköts ett bilburet tidningsbud i Södra Åby. Även den gången användes ett luftvapen.

Annons

– Det går inte med säkerhet att säga att händelserna hänger ihop. Men det är lite anmärkningsvärt att de inträffar så tätt, säger Johan Sundkvist på Trelleborgspolisen.

Signalementet på skytten har gått ut till alla polispatruller. Händelserna rubriceras som skadegörelse.

Louise Löfgren
Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons