Annons

Boende befarar att olyckor på Kyrkogatan

Boende på Kyrkogatan i Trelleborg vill att gatan stängs av för infart från norr. I ett brev till tekniska nämnden i Trelleborg pekar de boende på trafikproblemen på gatan.
Trelleborg • Publicerad 25 maj 2004

De boende har Norregatan på ena sidan och Kyrkogatan på den andra. "På Norregatan har trottoaren börjat användas som gång- och cykelbana, men eftersom detta har ändrats i hela stan får vi försöka vänja oss" skriver de boende. Däremot menar de boende att genomfartstrafiken ökat på Kyrkogatan under senare år, trots att den är förbjuden. "Vi har inte trottoar på Kyrkogatan utan kommer rakt ut på gatan från våra hus och från daghemmet Klämman" skriver de boende i sitt brev. Enligt brevet har det medfört flera tillbud mellan fotgängare och bilister på gatan. För att råda bot på problemen föreslår de boende att Ehrenbuschgatan förses med en vändplats och att skyltningen ändras så att all infart från norr förbjuds. I sitt brev tar de boende även upp att gångbanan vid Gamla torg korsas av trafik från norr, vilket de också upplever som ett problem.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons