Annons

Böcker för både stora och små

Det blev rena rusningen när Serresjöskolans nya bibliotek öppnade i går. Barnen lockades av öppningstilltugget men många tog också en bok och satte sig genast för att läsa.
Trelleborg • Publicerad 11 september 2007
Visst lockade öppningstilltugget, men även böckerna på det nya biblioteket på Serresjöskolan. Bild: Claes Nyberg
Visst lockade öppningstilltugget, men även böckerna på det nya biblioteket på Serresjöskolan. Bild: Claes NybergFoto: 

Wilma Schyllert, klass 4, hittade med en gång en mysig plats i en av sofforna på biblioteket och försjönk i en ny bok.

- Jag gillar att läsa. Suneböckerna hör till mina favoriter, berättar hon.

Annons

Att biblioteket även är öppet för allmänheten tog Ingrid Larsson från Gislövs läge fasta på. Hon satte sig direkt att läsa ur en bok för barnbarnet David Larsson.

- Det är toppen med en filial hör ute, säger hon. Nu kan jag gå till biblioteket och låna.

Efter att Viktor Åkerberg från förskolan klippt bandet rusade barnen genast in på sitt nya bibliotek.

Bibliotekschefen i Trelleborg Christian Gisselquist betonar att det är en god tradition i Trelleborg med att öppna en biblioteksfilial i samband med att man öppnar nya eller ombyggda skolor.

- Jag hoppas att det fortsätter, säger han. Nu har vi huvudbiblioteket och fem filialer, i Smygehamn, Skegrie, Gislövs läge, Anderslöv och på lasarettet. Dessutom bokbussen, säger han.

Inledningstalet hölls av Agneta Ulfsäter-Troell, som bland annat berättade en del om sin bok om sin gamla släkting Maria Larsson som nu ska bli film i regi av Jan Troell, med bland andra Mikael Persbrandt i en av huvudrollerna.

- I familjen fanns många barn och man läste Onkel Toms stuga, en bok som fick stor betydelse för barnen i familjen, sade Agneta Ulfsäter-Troell, som även talade en del om vad biblioteket betytt för henne själv.

- Biblioteket är en speciell plats, med en egen doft och stämning. Böcker är en brist för många, men ni barn kan hitta många nya vänner och gamla bekanta på hyllorna här inne.

Bibliotekarie i på det nya biblioteket blir Jessica Åkerberg, som tycker det är spännande att vara med att öppna en helt ny filial.

- På förmiddagarna är det skolbiblioteket, från 12.30 till 14 är det öppet för allmänheten på måndag och onsdag, 12.30 till 17 på torsdag och 12.30 till 19 på tisdag, berättar hon.

Annons

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@trelleborgsallehanda.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons