Annons

Bo kräver bättre beläggning

Han ställer en fråga till de ansvariga. "Kan man inte lägga stenar stora som tumnaglar med grovt grus? frågar Bo Andersson, som tycker det är svårt att ta sig fram längs flera gång- och cykelvägar på Väster, särskilt där det pågår fjärrvärmearbete.
Trelleborg • Publicerad 7 augusti 2006
"Gör bättre underlag på gång- och cykelvägarna", uppmanar Bo Andersson. BILD: TOMAS NYBERG
"Gör bättre underlag på gång- och cykelvägarna", uppmanar Bo Andersson. BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

I ett mejl till de ansvariga på Trelleborgs kommun undrar Bo Andersson, boende på Hallasvängen, varför det lagts stenar, av typen makadam, på gång- och cykelvägar på Väster, till exempel vid Flaningen och Kattebäcksvägen.

– Dessa stenar är inte blandade med grus, vilket gör att det finns risk att det blir precis som en avåkningszon på en motorbana, för oss som har rullstol, säger han.

Annons

Bo Andersson påpekar att det inte enbart är rullstolsburna som är utsatta.

– Har man begränsad syn så kan det vara rent av riskabelt att gå där. Man kan halka, säger han.

Gatuchefen Staffan Ståhl hänvisar till att det är entreprenören Peab, som utför arbetet med fjärrvärmeinstallationen runt om i centrala Trelleborg, som har delar av ansvaret.

– Visst är det viktigt att rullstolsburna och andra funktionshindrade ska kunna ta sig fram. Samtidigt måste det sägas att det inte går att ha asfalt på en del gatuavsnitt under tiden som arbetet pågår, säger han.

Bo Andersson hoppas nu på att beläggningen blir bättre:

– Jag bara frågar: Kan det göras något åt detta? Jag hoppas det, säger han.

Johan Persson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons