Blygsam hjälte räddade pojke

I lördags kväll blev trelleborgaren Magnus Göransson Dalabadets stora hjälte när han räddade en liten pojke från att drunkna. Själv är han kritisk till att ingen annan reagerade på drunkningstillbudet.
Trelleborg • Publicerad 29 juli 2014
Kritisk hjälte. I lördags lyckades Magnus Göransson rädda livet på en liten pojke som var på väg att drunkna. Själv förvånas han över att ingen annan ingrep.
Kritisk hjälte. I lördags lyckades Magnus Göransson rädda livet på en liten pojke som var på väg att drunkna. Själv förvånas han över att ingen annan ingrep.Foto: Foto: Karl-Johan Löfgren

Magnus Göransson och hans fru satt och hade en trevlig grillkväll hos grannarna på campingen när ropen på hjälp hördes från havet. De förstod snart att det inte var något skämt och begav sig i rask takt ner mot stranden.

– Jag hoppade över två staket och när jag kom ner på stranden såg jag en människa som vinkade hundra eller hundrafemtio meter ut i vattnet, säger Magnus Göransson.

När han sprungit en bit ut i vattnet såg han att det rörde sig om en liten pojke som viftade med armarna och ibland försvann under vågorna.

– Han hade tappat sin badboll som bara blåste längre och längre ut. Han var sju, åtta år gammal och bottnade inte, säger han.

Magnus Göransson lyckades till slut ta sig ut till pojken och få honom i land. Pojken, som var skakad men vid god hälsa, kunde sedan återvända till sina föräldrar.

Hur föräldrarna kunde släppa iväg sitt barn utom synhåll är något som förbryllar Magnus Göransson, som även ställer sig frågande till varför ingen annan ingrep.

– Där låg en man på stranden och bara tittade på mig helt iskallt utan att göra något. Det låg även en barnfamilj en bit bort som måste ha sett det hela, säger Magnus Göransson.

Efter lördagens incident skrev Magnus Göransson ett inlägg om det inträffade på sociala medier, något som han fått mycket respons på. Han menar dock att syftet med inlägget inte var att förstora hjältedådet.

– Det var inte som att jag riskerade mitt eget liv. Anledningen att jag skrev om det var att jag var så förbaskad över att andra inte gjorde något. Det går inte att sitta och vänta när något sådant händer, säger Magnus Göransson

Fanny Nyberg
Karl-Johan Löfgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.