Annons

Bluff-SMS till kommunanställda

Trelleborgs kommun tillhör dem som drabbats av SMS-skojare. I förra veckan fick flera kommunanställda en uppmaning om att ringa ett Malmönummer, som visade sig gå till en betaltjänst.
Trelleborg • Publicerad 23 juli 2004

Vissa av kommunens tjänstemobiler - oklart hur många - fick det för SMS-skojarna typiska men samtidigt så oskyldiga meddelandet "du har missat ett samtal". Numret som angavs gick till Malmöområdet. - Vi har ju mycket kontakter i Malmö, så det är inte konstigt att man ringer upp ett sådant nummer, kommenterar kommunens informationschef Ingrid Wall. - Men ringde man det här numret så fick man besked att "detta samtal kostar 5:95 kronor i minuten". Hur många som ringde det vet jag inte. Men jag antar att man lägger på när man får reda på att det kostar pengar. Kommunens reaktion blev att lägga ut en varning på intranätet, som når alla anställda via datorn. Enligt kommunens konsumentsekreterare gick det aktuella telefonnumret till företaget Dependo i Malmö - som säljer sexsamtal. Huruvida Trelleborgs kommun har en saftig räkning för sexsamtal att vänta är i dagsläget oklart.

Camilla Erkenfeldt camilla.erkenfeldt@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons