Annons

Blöt loppis lockade många

Regnet smattrade mot buskar och träd men ett tiotal sakletare trotsade vädret när Kafé smedjans loppmarknad i Lilla Beddinge slog upp dörrarna vid 11-tiden på lördagen.
Trelleborg • Publicerad 2 augusti 2003
BILD: MÅRTEN SVEMARK
BILD: MÅRTEN SVEMARKFoto: 

BILD: MÅRTEN SVEMARK Leksaker, vinylskivor, gamla pocketböcker, gardinstänger, en saftkokare och mycket mer fanns uppställda på borden i den lummiga trädgården. Bakom ett av borden satt Sabina Lussetti, en bybo som hade passat på att rensa ut vinden. - Jag säljer mest leksaker och barnkläder och försäljningen går bra, konstaterade hon medan potentiella kunder rotade i lådorna. Sabina Lussetti var förutseende och hade spänt upp ett vitt plastskynke i trädet ovanför bordet. För i takt med att regnet tilltog dumpades priserna på de blöta borden runt omkring. - Ja, nu blir det billigt, sa Eila Postonen medan hon blickade upp mot den gråa skyn samtidigt som dropparna blev allt fler. Tillsammans med Anders Öhdahl sålde hon för dagen bland annat vänners skänkta prylar och gårdagens vaniljbullar från kaféet. Syskonen Per och Ola Andersson, som bor granne med Smedjan, hoppades att hitta gamla tidningar. - Helst Kalle Anka. Men det går bra med bullar också, sa Per Andersson och slängde ett öga på de inplastade bullarna på ett bord en bit bort.

Mårten Svemark claes.nyberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons