Annons

Blomvattning invigde VO-college

Efter en lång rad av talare förklarades vård- och omsorgscollege i Trelleborg invigt genom att en elev fick hälla vatten på blommor. Ceremonin ägde rum på onsdagen i Söderslättsgymnasiets mediatek.
Trelleborg • Publicerad 17 december 2009
Foto: 
Eleven Maja Holmgren häller "näring" på blommorna som ska symbolisera det nystartade samarbete som är grunden till vård- och omsorgscollege i Trelleborg och Svedala. Till vänster står Louise Smith.
Eleven Maja Holmgren häller "näring" på blommorna som ska symbolisera det nystartade samarbete som är grunden till vård- och omsorgscollege i Trelleborg och Svedala. Till vänster står Louise Smith.Foto: 

TRELLEBORG. Representanter för de tre deltagande kommunerna, Trelleborg, Vellinge och Svedala ville alla säga sitt liksom en representant för Trelleborgs lasarett och en för det privata vårdföretaget Carema äldreomsorg AB.

– Dagens invigning är ett steg på väg i utbildningsvärlden i Trelleborg för att vi i framtiden ska kunna följa med i utmaningen mot ett allt större vårdbehov. Detta är ett gemensamt ansvar, sade Trelleborgs kommunalråd Ulf Bingsgård som inledde invigningsceremonin.

Annons

Elna Johansson är rektor för vuxenutbildningen i Trelleborg och hon talade om en vinna-vinna situation för både skolan och arbetslivet.

– Samarbetet kring VO-college gör att vi får goda medarbetare anställda både i den kommunala verksamheten och inom landstingen, sade hon.

Även Lotta Holmström, personalansvarig på Trelleborgs lasarett förklarade att hon trodde på möjligheterna med ett ökat samarbete.

– Det är en förträfflig möjlighet för oss att få adekvat personal, sade hon.

Innan ceremonin var över lämnade en representant för Nationella Rådet för VO-college över ett diplom till de samlade vård- och omsorgseleverna.

– Jag vill gratulera er för att ni går på ett certifierat Vård- och omsorgscollege. Var stolta och sträck på er, sade Eva Holmbom som är så kallad lokal certifierare.

Johan Silfversten Bergman
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons