Annons

Blomstrande start för loppisen

Årets första växtloppis gick av stapeln i helgen. Trädgårdsfantaster vallfärdade till köpmansmagasinet i Smygehuk för att botanisera och affärerna praktiskt taget blomstrade för försäljarna.
Trelleborg • Publicerad 16 maj 2010
Eva Lantz botaniserar bland Lise-Lotte Pierces många vackra växter.
Eva Lantz botaniserar bland Lise-Lotte Pierces många vackra växter.Foto: 

Runt Lise-Lotte Pierce bord trängs besökarna, dels för de goda rådens skull med även för de vackra växterna som hon själv drivit upp hemma i Lönnarp.

– Det har gått jättebra i dag. Jag har betydligt färre växter nu än när jag kom. Storsäljarna är dagliljor och förvånadsvärt nog flox, som annars inte säljer så bra, berättar Lise-Lotte Pierce.

Annons

En av Lise-Lottes kunder är Eva Lantz som precis anlagt ny trädgård hemma i villan i Svedala.

– Jag lägger nog lite för mycket pengar på blommor, just nu i alla fall. Det går nog upp mot tusentals, men jag har slutat räkna, berättar hon.

I Eva Lantz välfyllda påsar hittar man bland annat de två storfavoriterna flox och daglilja, men även en söt liten blå blomma som Eva inte vet vad den heter.

– Jag tog den för att den var så fin, berättar hon.

– När det gäller blommor kan jag inte låta bli.

Ann Gäre
Sanna Hjalmarsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons