Annons

Blomsterbråk i Trelleborg

Parkavdelningen på Kommunal teknik har fått det tuffare ekonomiskt och måste nu hålla budget stenhårt. Det medför bland annat att inga lökar har satts som kan blomma nu i vår. Tidigare år har cirka 180 000 lökar planterats ut till en kostnad av ungefär 400 000 kronor.
Trelleborg • Publicerad 12 mars 2003

Det blir alltså inga tulpaner eller andra lökväxter i rabatterna i Trelleborg i år. Under tidigare år har parkavdelningen dragit över budget med en eller ett par miljoner kronor, men under senare år har ekonomin stramats åt och nu måste parkchefen Göran Larsson hålla budgeten strikt. - Det medför naturligtvis att vi får dra in på vissa saker, säger Göran Larsson. Lisbeth Gisselquist (s), före detta ordförande i tekniska nämnden har reagerat på vissa uppgifter om att parkavdelningen fått minskade anslag. - Sanningen är att parkchefen de senaste åren dragit över sitt konto med en till tre miljoner kronor per år, menar Lisbeth Gisselquist. Trots att han i flera år fått anmärkning från oss politiker och från Kommunal tekniks ledning för att han använt för mycket pengar. Göran Larsson anser att det tidigare inte funnits lika hårda direktiv att hålla budgeten. - Det har inte varit motstånd mot att jag fått jobba med lite mer ekonomi, säger han. Kommunal teknik har förut haft en gemensam buffert som jag kunnat använda delar av. Enligt Göran Larsson var det när den bufferten försvann som parkavdelningen tvingades att dra ner på blomsterprakten. Lennart Lindsjö, chef för Kommunal teknik, menar att det är riktigt att det varit överdrag på parkavdelningen, men vill inte närmare kommentera det hela. Dock blir trelleborgarna inte helt utan blomsterprakt. 30 000 penséer och minipenséer samt 5 000 förgätmigej väntar på att planteras ut. Även dahlior ska komma ut på stan är det tänkt.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons