Annons

Blommigt vårtecken till salu

Det är blomman som skiftar färg från år till år och dyker upp vid exakt samma tid varje vår. Strax efter vintergäck och tussilago börjar den synas. I veckan drog årets majblommeförsäljning igång.
Trelleborg • Publicerad 21 april 2012
Majblommesäljaren Tobias Linné fick Sten-Thore och Ann-Britt Ahlgren som årets tredje kunder.
Majblommesäljaren Tobias Linné fick Sten-Thore och Ann-Britt Ahlgren som årets tredje kunder.Foto: Claes Nyberg

24 ivriga säljare har anmält sig i Trelleborg i år.

– Det är några fler än förra året. Det är kul för oss, säger Liza Larsson från Majblommekommittén som administrerar försäljningen tillsammans med Trelleborgs scoutkår.

Annons

Händelsen i Malmö förra veckan då en ung majblommeförsäljare blev rånad har fått dem att ge extra tydliga instruktioner till dem som säljer de små välgörenhetsblommorna.

– Vi ber säljarna lägga av pengar efterhand och har sagt till dem att inte gå runt och knacka dörr utan vara ute och röra sig bland folk, säger Liza Larsson.

15-årige Tobias Linné har börjat få in vanan som majblommeförsäljare. I år är han ute för tredje året med en neongrön väska på magen.

– Det är en sysselsättning och så är det roligt, säger han efter att ha sålt ett par enkelblommor till Sten-Thore och Ann-Britt Ahlgren på Stortorget.

– Förr köpte vi alltid en bilblomma men det gör vi inte längre, säger Ann-Britt Ahlgren.

Och Tobias Linné fortsätter ihärdigt med sin försäljning med den stående frågan:

– Vill du köpa en majblomma?

Maria Sällberg
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons