Blodig man hittades i centrala Trelleborg

(Uppdaterad 06.41) På söndagsförmiddagen hittades en svårt skadad man i centrala Trelleborg. Polisen misstänker att han utsatts för mordförsök, men uppger att de har lite att gå på i utredningen.
Trelleborg • Publicerad 15 februari 2009
Polisens tekniker arbetade under söndagen i och utanför en källare i centrala Trelleborg. Bild: Claes Nyberg
Polisens tekniker arbetade under söndagen i och utanför en källare i centrala Trelleborg. Bild: Claes NybergFoto: 
Bild: Claes Nyberg
Bild: Claes NybergFoto: 

- Vi har en del personer att förhöra innan vi kan uttala oss mer, säger Sven-Åke Johansson, inre befäl vid Ystadspolisen.

Mannen, som är i 40-årsåldern, var svårt skadad i ansiktet när han hittades. Larmet kom från en bekant som larmade SOS Alarm och bad dem att skicka en ambulans.

De första polispatrullerna på plats gjorde snabbt bedömningen att grovt våld måste ha orsakat hans skador.

Brottsplatsen, en adress vid Järnvägsgatan i centrala Trelleborg, inte långt ifrån hamnen, spärrades samtidigt av. Både mannens bil och en källarlokal undersöktes sedan under dagen av polisens tekniker.

Exakt vad undersökningen gett ville Sven-Åke Johansson inte berätta på söndagseftermiddagen. Han var mycket förtegen om omständigheterna. Mycket beroende på att de inte själva hade en klar bild om vad som hänt den blodige mannen.

- Vi har inte så mycket att jobba med, men det har skrivits en anmälan om mordförsök.

Den drabbade fördes akut till Universitetssjukhuset i Malmö. Hans skador uppgavs på söndagseftermiddagen inte vara livshotande och polisen hade även kunnat hålla förhör med honom.

Polisen förhörde också en av hans bekanta, men hur denne kopplas till händelsen och vad han kunnat uppge ville inre befäl inte berätta.

Utredarna är extra intresserade av uppgifter om en röd Volvo som ska ha varit synlig i anslutning till brottsplatsen vid tidpunkten för händelsen.

- Men vi vet inte om den har något samband med det som har hänt, säger inre befäl Anders Pella.

Polisen hade tidigt på måndagsmorgonen inte gripit någon misstänkt för mordförsöket. Under dagen fortsätter den tekniska undersökningen av mannens lägenhet.

Daniel Persson Johan Silfversten Bergman Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.