Annons

Blivande rektor har hamnat i blåsväder

Trelleborg • Publicerad 18 april 2005

Bengt-Göran Persson, som fått jobbet som rektor på Bastionskolan, tampas med problem. Korsavadsskolan i Simrishamn, där han jobbar kvar som rektor innan han tillträder sin nya tjänst på Bastionskolan 1 augusti, har haft svårigheter med våld och hot mellan elever och lärare under en längre tid. Personal har hotats eller misshandlats av elever vid ett 30-tal tillfällen under 2003. Den senaste tiden har det förekommit slagsmål mellan elever. Enligt skolans skyddsombud har det förekommit mobbning från skolledningen. Rektorn har även fått kritik för att han uppmanat sina anställda till tystnad när han sände ut information om aviserade besparingskrav. Dessutom menar en kvinna, som sökte ett jobb på Korsavadsskolan, att hon inte fick jobbet för att hon var gravid. Kvinnan fick skadestånd av Simrishamns kommun.

– Det är en stor skola som genomgått omorgansation, vilket har påverkat miljön. Bortsett från det känner jag mig trygg på skolan och delar varken skyddsombudet eller lärarnas kritik.Jag förespråkar öppenhet och när det gäller besparingen ångrar jag att jag sände ut informationen. Kvinnan som inte fick jobbet var inte lämplig för tjänsten, kommenterar Bengt-Göran Persson.

Johan Persson

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons