Annons

Blåsigt första majfirande

Rättvisa, demokrati, solidaritet, lyste texten på de röda fanorna som vajade i vinden på Vänsterpartiets första maj-manifestation, medan musikbandet Röda kapellet spelade socialistiska kampsånger på Olof Palmes plats på torsdagen.
Trelleborg • Publicerad 1 maj 2003

BILD:CLAES NYBERG Ett 30-tal trotsade blåsten och det kylslagna majvädret när de kom för att lyssna på skådespelaren och riksdagsledamoten Tasso Stafilidis (v). - Vi måste kämpa för de fattiga och förtryckta, framhöll han inledningsvis och fortsatte med sina och vänsterpartiets utrikespolitiska ståndpunkter. - Sveriges regering hade en undfallande och feg hållning gentemot USA under kriget i Irak. Det är anmärkningsvärt att Sverige inte vågar ha en egen hållning, sa han. Mats Sjölin, ledamot i Trelleborgs kommunfullmäktige, talade också. Han nämnde skattehöjningen som gjordes i kommunen efter valet i höstas. - Det fanns ingen annan möjlighet än att höja skatten om vi vill fortsätta utveckla välfärden i Trelleborg, sa Sjölin, som dessutom bekymrade sig över exploateringar av ytterligare köpcenter, bland annat vid Västra industriområdet: - Externhandel bygger på naturligtvis på att kunderna tar sig dit med bil. Centrum utarmas och miljöbelastningen ökar, befarade han.

Claes Nyberg claes.nyberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons