Annons

Blåsig invigning med bandklipp av nya lokaler

Pilens montessoriskola har fått den utbyggnad de längtat efter i nästan tio år. Igår var det festlig invigning med skolnämndens ordförande Bengt Gunnarsson (M).
Trelleborg • Publicerad 16 oktober 2009
Foto: 
Avdelningen Roten har redan flyttat in i de nya lokalerna.
Avdelningen Roten har redan flyttat in i de nya lokalerna.Foto: 
Carl-Wilhelm Stjärnhimmel fick hjälpa Bengt Gunnarsson att klippa av bandet.
Carl-Wilhelm Stjärnhimmel fick hjälpa Bengt Gunnarsson att klippa av bandet.Foto: 

FRU ALSTAD. – Pilen är ett lysande exempel på hur det ska fungera med engagerade föräldrar och mycket frivilliga krafter. Utan föräldrarna kollapsar skolan, säger Bengt Gunnarsson.

På fredagseftermiddagen fanns han på plats på Pilens skolgård i Fru Alstad för att klippa det obligatoriska bandet och på så sätt inviga tillbyggnaden.

Annons

De nya lokalerna blir avdelningen Rotens hemvist. På Roten går skolans allra yngsta barn, som är upp till tre år gamla. Tidigare har deras avdelning legat nere i källaren.

– Det är väldigt trevligt att få stå här idag. Med våra mått mätt är detta ett stort projekt, säger Mats Nilsson som är ordförande i föreningen Pilens motessoriskola.

Utbyggnaden har varit möjlig tack vare att skolnämnden beviljat extra medel.

Johan Silfversten Bergman
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons