Annons

Blandade berättelser på bibliotek

I vår fylls Trelleborgs Bibliotek av chokladprovsmakning och svängig jazz. Arrangören Veronica Svensson ser fram emot en spännande termin.
Trelleborg • Publicerad 10 januari 2012
Foto: Claes Nyberg

– Det blir många intressanta föreläsningar, säger hon.

Intresset för romer har ökat de senaste åren, berättar Erland Kaldaras från Romskt Kulturcenter i Malmö. I februari kommer han att berätta om romers historia från dåtid till nutid.

Annons

– Svenska romer firar 500-årsjubiléeum i år, säger han. År 1512 är första gången som man skrivit om romer i Stockholms stadsböcker.

Det är stor efterfrågan på föreläsningar om romer, enligt Kaldaras. Och många söker sig till Romskt Kulturcenter och vill låna filmer. Han tycker att det är positivt att folk är nyfikna.

– I min föreläsning kommer jag att berätta om fördomar mot romer och om deras kultur och traditioner.

Säsongen inleds med musikshowen Swing it igen, Alice! där Agnes Berg och Karin Turesson kommer att framföra drillande stämsång och jazzigt pianospel. I mars kan den odlingsintresserade lära sig grunderna i ekologisk trädgårdsodling, och i april bjuds det på folktro och mytologiska varelser.

Louise Löfgren
Moa Fahlander
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons