Annons

Blandad kompott på gillesdagar

Gamla traktorer, hundhoppning och ansiktsmålning. I helgen var det åter dags för de årliga gillesdagarna vid Köpmansmagasinet i Smygehuk och besökarna bjöds på ett mycket blandat program.
Trelleborg • Publicerad 14 juni 2009
Foto: 
Foto: 
Foto: 

SMYGEHUK. Ute på gräsmattan ordnar Malmö Brukshundsklubb agility-uppvisning. Inne i magasinet står försäljare och visar upp sitt hantverk. Ingalill Nilsson från Everlöv har radat upp en mängd korgar av olika form och storlek. I knäet har hon en korg av pil som hon flätar på. Tillsammans med sin make odlar hon pilträd till korgarna, de har 7 000 pilar av 25 olika sorter. Det krävs för att kunna variera korgarna till färg och tjocklek, förklarar hon.

– Jag tycker bäst om de grövre kvistarna, det är en större utmaning att jobba med dem.

Annons

Här finns också Anita Sjöström som säljer sin dotter Caroline Sjöström Linds målade stenar. Dels är det de redan kända varianterna av ”världens bästa morfar”, dels ett nytt påhitt med så kallade ”vändstenar”. På ena sidan står uppmaningen ”vänd på mig” och där kommer sedan en överraskning såsom till exempel ”Det var skönt!” eller ”...och du säger att grannen är nyfiken?!”.

– De är lite roliga, och de säljer väldigt bra, säger Anita Sjöström.

Gillesdagarna anordnades av Smygebygdens gille i samarbete med Studieförbundet Vuxenskola.

Karin Lagerholm
Erika Oldberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons