Annons

Bland virvlande danser och berusande musik

På Symfoniorkesterns vårkonsert i lördags fick publiken se prov på dans. Men så var ju temat också "I dansens virvlar".
Trelleborg • Publicerad 29 maj 2010
Alexander Valencia och Mathilde S Hebrand dansade en klassisk vals till Symfoniorkesterns musik.
Alexander Valencia och Mathilde S Hebrand dansade en klassisk vals till Symfoniorkesterns musik.Foto: 

Dansarna Mathilde S Hebrand från Vellinge och Alexander Valencia visade upp sina kunskaper i bland annat klassisk vals när Symfoniorkestern i Trelleborg gav sin vårkonsert i Parken.

Orkestern, under ledning av Wojtek Mileros och dirigenten Andrej Nikolaev, spelade flera olika genrer, som vals, tango, rumba, polonäs, menuett och salso.

Annons

Marianne Mörck var dagens konferencier och hon ömsom guidade, ömsom roade publiken.

Det är roligt att så många kommit hit trots att det är så fint väder ute. Men vi ska få sommar här inne med. Symfoniorkestern ska bjuda på musik i allsköns takter som berusar och berör, utlovade hon när hon greppat mikrofonen.

Sedan fyllde hon på med dråpliga historier om förställningar som gått fel och scenkläder som spruckit. Hon räds inte ens pinsamma minnen från den egna barndomen:

Som liten drömde jag om att bli dansös. Jag var väl 5-6 år när jag gick och såg föreställningar på Konserthuset i Malmö och jag var så inne i det där att jag inte hann i tid till toaletten. Jag skämdes så mycket för det att jag aldrig gick dit igen.

Henrietta Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons