Annons

Blå huset, taekwondon och FUB får pengar

Det blir pengaregn över både sport, kultur och föreningslivet, beslutade kommunstyrelsen i torsdags.
Trelleborg • Publicerad 5 november 2010
Foto: 

Föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning (FUB) ska ordna julfest och har bett om 4500 kronor. Trelleborgs taekwondoklubb ska i februari nästa år arrangera Trelleborg Open 2011 och önskar också ekonomiskt stöd medan stiftelsen Blå huset vill ha hjälp med sina räntekostnader.

Kommunstyrelsen beviljade på sitt sammanträde i torsdags samtliga önskemål. Taekwondoklubben får 75 000 kronor och Blå huset 10 000 kronor. Det var dock inte en helt enig kommunstyrelse som fattade det sistnämnda beslutet.

Annons

– Vi ville först och främst ställa krav på deras marknadsföring och sedan bevilja deras räntekostnader upp till max 20 000 kronor per år i max tre år. Kommunen har gått in och stöttat från starten och då tycker vi att man får fortsätta stötta och fasa ut det kommunala stödet, säger Catherine Persson (S).

S förslag fick sex röster och kommunstyrelsens lika många, men ordförandes röst var till kommunstyrelsens fördel.

FUB sökte också bidragshjälp till hyran inför nästa år. Drygt 29000 kronor ville föreningen ha, men den ansökan ville kommunstyrelsen inte ta upp.

– Det får vänta tills kommunstyrelsen i december när vi fördelar alla föreningsbidrag i kommunen, säger kommunstyrelsen ordförande Ulf Bingsgård (M).

Anna Thulin
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons