Annons

Bjuder kamrater på kunskap

"Det är viktigt att informera om det för det är många som dör i sjukdomen", säger Samar Khalil, elev på Söderslättsgymnasiet som under gårdagen bjudit in Noaks Ark för att sprida kunskap om HIV och Aids.
Trelleborg • Publicerad 13 februari 2008
Caroline Thörn går första året på Samhällsprogrammet på Söderslättsgymnasiet och hon var en av dem som lyssnade på föreläsningen.
Caroline Thörn går första året på Samhällsprogrammet på Söderslättsgymnasiet och hon var en av dem som lyssnade på föreläsningen.Foto: 

- Med den här informationsdagen hoppas jag att de som lyssnar kommer förstå att det är viktigt att inte göra några misstag. Att ha oskyddat samlag är ett exempel. Genom att sprida information tror jag att man kommer en bit på vägen, säger Samar Khalil som under sista året på Samhällsprogrammet skriver ett projektarbete om hiv och aids.

För att sprida information om sjukdomen bjöd Samar i går in Noaks Ark från Malmö för att hjälpa till med informationsarbetet.

Annons

- Jag har varit i kontakt med olika organisationer, bland annat Unisef och Noaks Ark. När Noaks Ark tackade jag kändes det jättekul.

Under Samar Khalils informationsdag deltog gymnasieelever från första, andra och tredje året på Söderslättsgymnasiet. Caroline Thörn går Samhällsprogrammet och hon var en dem som var med under föreläsningen i går. - Jag tror att många i vår ålder är försiktiga redan eftersom man vet en hel del om sjukdomen. Men att få ännu mer information är nog bara bra. Innan man har sex med någon man inte känner tycker jag att man ska kolla att personen inte är smittad.

För att vara på den säkra sidan menar Caroline att man bör göra ett test.

- Jag tycker att man ska ta ett blodprov för bådas skull. Det är ju det enda som behövs för att man ska vara säker. Det tycker jag att alla borde göra, förklarar Caroline Thörn.

Caroline Andersson

0410-545 00

caroline.andersson@trelleborgsallehanda

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons