Annons

Björn Hellberg besökte Trelleborg

På måndagen kom tv-kände Björn Hellberg till Trelleborg. Under dagen signerade han böcker och på kvällen gästade han Vattentornet.
Trelleborg • Publicerad 14 september 2004
Nu tar han en paus från "På Spåret". "Jag vill ha mer tid att skriva", säger Björn Hellberg.BILD: Johan Persson
Nu tar han en paus från "På Spåret". "Jag vill ha mer tid att skriva", säger Björn Hellberg.BILD: Johan PerssonFoto: 

– Kul att komma hit till Trelleborg. Staden är en perfekt miljö att förlägga en kriminalroman i, särskilt hamnen och en del ruffiga gränder, sade Björn Hellberg.

Han reser land och rike runt för att berätta om sin senaste bok, polisromanen Club Karaoke, som utspelar sig på den fiktiva orten Loviken. Det är en bok om hämnd och girighet i modern tid.

Annons

– Man kan lätt tro att jag är över 80. Jag har ju hunnit med så mycket. Började som journalist som 16-åring och har arbetat med både Sven Jerring och Lennart Hyland, berättade han innan han mötte publiken i Vattentornet, dit han blivit inbjuden av Sköna måndag.

Efter att ha medverkat i ett 100-tal avsnitt i "På Spåret" har han för första gången sedan 1988 valt att ta en paus från tv-programmet.

– Jag vill satsa mer på författarksapet. Förberedelserna inför varje program ta lång tid. Därför ser jag fram emot att skriva mer och träffa läsare.

Föredraget som han höll innehöll bland annat anekdoter om sina minnen från tv-tiden, särskilt sina hågkomster av Lennart Hyland och samarbetet med underhållaren Ingvar Oldsberg.

– Jag vill inte bara bli förknippad med tennis. Det finns så mycket annat jag kan, säger han.

@04 Byline skribent

:Johan Persson

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons