Bira med Bingsgård

En torsdagskväll i månaden under våren bjuder Trelleborgs nya kommunalråd Ulf Bingsgård in på ett snack över en öl.
Trelleborg • Publicerad 22 mars 2007
Alliansen i Trelleborg testade ölträffen under valrörelsen. Från vänster Bert Ekstrand (fp), Lars Raneke, Ulf Bingsgård (m) och Patrik Holmberg (c). Nu satsar Ulf Bingsgård på nya krogträffar. Arkivbild: Louise Voll Ercolino
Alliansen i Trelleborg testade ölträffen under valrörelsen. Från vänster Bert Ekstrand (fp), Lars Raneke, Ulf Bingsgård (m) och Patrik Holmberg (c). Nu satsar Ulf Bingsgård på nya krogträffar. Arkivbild: Louise Voll ErcolinoFoto: 

– Det startar nu 29 mars och jag riktar mig i första hand till kommunens företagare, som på ett informellt sätt ska kunna prata om det de tycker är viktigt. Men vem som helst är naturligtvis välkommen, säger Ulf Bingsgård som planerar att hålla till på Hamnkrogen mellan17 och 19 sista torsdagen i månaden i mars, april och maj..

Ulf Bingsgård har skickat ut en inbjudan till de olika företagarföreningarna och klubbarna i Trelleborg.

– Det handlar om att man ska kunna komma om man vill, utan föranmälan och utan förpliktelser, säger han. Jag sitter där mellan fem och sju.

Under valrörelsen provades konceptet i Trelleborg, där ett antal representanter för Trelleborgsalliansen träffade väljare över en öl.

– Jag tror att det är andra som kommer till sådan här informella träffar än som kommer fram på torgmöten, säger Ulf Bingsgård.

Krogträffarna är ett av de sätt som Ulf Bingsgård infört för att ge kommuninvånarna en bättre chans att komma till tals med politiker.

– Jag tycker det är viktigt att kommuninvånarna har chansen att träffa politikerna, säger han. Vi finns ju till för dem – och inte tvärtom.

En annan nyhet är möjligheten att ställa frågor till Ulf Bingsgård via kommunens hemsida på internet.

– Det kommer in en hel del frågor. Somliga är bara att slussa vidare, men det är viktigt att det finns ett ställe där det är enkelt att komma fram till kommunen, säger Ulf Bingsgård.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.